מי עדיין סוחר בבורסה באמצעות הבנק? השאלה הזו מעסיקה אותי בשבוע האחרון.
מסחר בבורסה או מסחר עצמאי הינה כל פעולה בניירות ערך לדוגמה קניה או מכירה של מנייה של טבע, אורמת או בנק הפועלים. בעבר הלא רחוק ניתן היה לסחור רק באמצעות העברת פקודה לפקיד הבנק ולכן המסחר נעשה דרך הבנק הו מנוהל חשבון העו"ש.
מאז שהמסחר בבורסה הפך לממוחשב גם הסוחר העצמאי יכול באמצעות מערכת מסחר אינטרנטית להעביר פקודות מסחר און ליין. כל פועלה בניירות ערך מבוצעת דרך חבר בורסה אשר מהווה כמתווך בין הסוחר הפרטי לבורסה לניירות ערך בתל אביב. המעבר לסביבת עבודה ממוחשבת הכניסה לשוק המצומצם של מסחר בבורסה חברי בורסה נוספים אשר מציעים שירותי מסחר לקהל הפרטי. אלו הם בתי ההשקעות הפרטיים אשר מציעים עמלות מסחר אטרקטיביות ומערכות באמצעות מערכות מסחר מתקדמות.
הבנקים מצד שני עדיין לא התרגלו לתחרות הבנקים גובים מעלות גבוהות עבור ביצוע פעולה ניירות ערך ובנוסף גובים עמלה רבעונית מיוחדת בשם "דמי שמירת ניירות ערך" עמלה זה הינה אחוז מהשווי הכולל של תיק ההשקעות. בתי ההשקעות וויתרו על עמלה זו.
אז מי עדיין מבצע מסחר בבורסה באמצעות הבנק?
השבוע פתחתי חשבון עו"ש חדש בסניף בנק דיסקונט ליד מקום מגורי, התהליך והשירות היה נהדר בסוף הציע לי הפקיד לנהל את תיק ניירות הערך בבנק והציג לי את העמלות שהם גובים, סירבתי בנימוס ויצאתי מהבנק. ההצעה של הבנק הייתה יקרה ביותר מכפול מאשר בית ההשקעות באמצעות אני סוחר בבורסה. אז האם אר אני יודע את זה? כנראה ישי לקוחות שבוים של הבנקים אשר מבחינתם כל פעולה פיננסית תבוצע רק בסניף הבנק, אפילו החלפת מטבע זר. ויש כאלה שעדיין לא יודעים מאחר ורק לאחרונה התחיל פרסום חוצות בתחום של מסחר בבורסה. כאשר סיפרתי לחבר את מחשבותיי, פתאום אני הרגשתי טיפש, הוא סוחר באמצעות בית השקעות אחר ב 30% יותר זול ממני.
עבור מסחר בבורסה צריך לערוך סקר מחירים, לא להתבייש ולהתמקח. העמלות גבוהות צריך לקבל מסחר הצעות מבתי השקעות שונים ולערוך השווה. ניתן לערוך השוואה באמצעות אתרי אינטרנט אשר מציעים לקבל 4 הצעות עבור מסחר בבורסה בתהליך פשוט.
חברת MIS מפעילה אתרי אינטרנט באמצעותם ניתן לקבל הצעות מחיר לתחומי הביטוח והפיננסים